top of page
YOGA

Yoga är en del av ECS. Det är ett gammalt holistiskt system som syftar till att skapa balans i livets alla delar, man kan säga att det är en hel livsfilosofi.

Yoga kommer ifrån Indien och har funnits i ca 5 000 år. Ordet yoga betyder union eller att sammanfoga och syftar till att föra samman kropp och själ genom övningar och på så sätt skapa ett stilla sinne och uppnå harmoni och lycka. 

 

Yoga innehåller allt från fysisk träning till meditation och råd för hur du finner lugn och lycka. Man kan säga att yoga är en hel livsfilosofi som förespråkar öppenhet, måttfullhet och regelbunden reflektion kring det som händer dig. Det är ingen religion och det behövs inga religiösa attribut som rökelse, särskild musik eller speciella kläder. Du behöver inte vara vig, smal, vacker, ung eller rik. Du behöver bara vara dig själv, precis som du är och göra vad du kan av det du har just för stunden.

Det finns många olika grenar inom yogan, från mycket fysiska till väldigt lugna och meditativa. Sattva Ryttar Yoga* är en gren helt anpassad efter ryttarens behov.

 

Rent fysiskt har yoga en fantastisk förmåga att utmana och stärka varje individs svagheter och därmed skapa balans i kroppen vare sig du aldrig tränat tidigare eller är elitidrottare.

För den som vill erbjuder yoga mer än fysisk träning. Genom att arbeta med andningen och olika meditationstekniker kommer du lättare ned i varv och hittar ro. Det gör att du blir mer närvarande i nuet och enklare kommer i kontakt med ditt inre.

 

Yoga har mest utövats som friskvård tidigare men med hjälp av forskningens positiva resultat på yogans rehabiliterande egenskaper så finns det idag MediYoga på 280 sjukhus och vårdcentraler i Sverige. En av mina lärare Dr.Timothy McCall (Amerikansk läkare och yogi) har skrivit boken Yoga as medicine vilken är den första boken som också hanterar ämnet kring hur yoga kan hjälpa dig som redan är sjuk. 

Gränserna mellan österländskt och västerländskt suddats ut mer och mer och man inser yogans enorma förmåga att läka oss från insidan och ut.  

För mig är yoga inget jag gör, det är något jag lever!

* Läs mer under Sattva Ryttar Yoga.

bottom of page