top of page
SATTVA RYTTAR YOGA

SRY är en del av ECS och utgår ifrån yogans kloka system och ryttarens specifika behov. Sattva betyder balans eller balanserad energi, och när vi är i balans har vi bästa möjliga förutsättning att lyckas.

Vad?

 

Sattva Ryttar Yoga, SRY har en fantastisk förmåga att utmana och stärka ryttares fysiska och mentala svagheter och på så sätt skapa balans.

 

Jag utvecklade SRY 2008 då jag upplevde att ryttarens kunskaper om sin egen kropp var så bristfällig. Med min långa och djupa erfarenhet inom yogan (Hatha, Anusara, ISHTA, Ashtanga, Yin, Terapeutisk samt MediYoga m.m), kärleken till hästar, 1000-tals timmar i sadeln samt en nyfikenhet och vilja att utveckla ryttare blev det en naturlig utveckling. 

Det finns en mängd olika yogaformer* från väldigt fysiska till lugna och meditativa. Alla yogastilar gynnar inte ryttare och därför har jag skräddarsytt SRY helt utifrån ryttarens behov. SRY fungerar lika bra för nybörjare som för avancerade ryttare.


Hästar är stora djur men ack så känsliga. Minsta fluga framkallar en reaktion och om vi är spända, sitter illa och ur balans kan vi bara tänka oss hur mycket det påverkar hästens hälsa och förmåga att prestera. En frisk häst kostar dessutom mindre än en skadad och är definitivt gladare och roligare att hantera.

Hur?

 

Som ryttare strävar vi ständigt efter att få våra hästar liksidiga, vilket borde vara lika självklart för oss ryttare. Forskning visar att vår liksidighet påverkar hästens steglängd avsevärt till det positiva. Det i kombination med en stabil och följsam sits och en god hållning kan även ge bättre poäng på tävling. Med SRY identifierar och stärker vi upp dessa obalanser. Dessutom lägger vi grunden till en hållbar kropp även för oss ryttare då jobbet i stallet är tungt och slitsamt.

Sattva betyder balans eller balanserad energi. När vi är i balans, på alla plan, har vi bästa förutsättning att nå vår fulla potential. Då kan vi lyckas med våra mål vare sig det gäller bättre prestation på tävling eller en skön tur i skogen.

Genom mina olika principer ger jag verktyg som lyfter din ridning till en ny nivå.

* Läs mer om yoga.

bottom of page